Váží 115 kilo a řeže se v ringu. Je otrokem svého těla. Jaký jídelníček volí těžká váha?
18.01.2022
Autor: Libor Kalous
Těžká váha v obraze...FOTO: se souhlase Michala Reissingera
Těžké váhy fanoušky baví, i ty budou součástí premiérové akce PML - Professional Muaythai League, která proběhne 29. ledna v Trenčíně. Jedním z bojovníků nad 95 kilo bude také Michal Reissinger. Jeho supeřem bude Strahinja Mitrič. „Teď mám poslední týden těžkého tréninku, pak se zaměříme na technické věci, spíš už ale ladíme,“ rozpovídal se Reissinger necelé dva týdny do bitvy.
Těžké váhy, to je více než metrák. S tím souvisí vyšší spotřeba kalorií. „Soupeř měl asi 130 kilo. Co jsem slyšel, malinko zhubl, váží asi okolo 120 kilo, já mám asi 113 až 115 kilo. Čtvrt tuny v ringu asi bude. Nebude to jednoduchý, je mladý, ale má přehled. Zažil jsem už větší výzvy v životě, i tak to ale bude velký zápas,“ je si jistý Reissinger, který chytnul s organizací PML nový impuls. „Zatím to na mě působí skvěle, uvidíme po prvním turnaji, jak to bude vypadat dál.“
Jídelníček pro šedesátikilového a jednou tak těžkého chlapa, to je rozdíl na talíři. „Umím žít, někdy až moc. Baví mě prozkoumat místo, kde jsem a cestovat za jídlem a za pitím, to je si moje největší hobby,“ přiznává s úsměvem Reissinger, který měl kdysi téměř 130 kilo.
„Nejvíce jsem měl 128 kilo, to už bylo fakt hodně. Ale docela jsem v tom měl kondici, což nechápu. Určitě je ale lepší mít současnou váhu. Jinak já už měl asi ve 14 letech 110 kilo. Nejméně jsem měl, když jsem byl v Hanumanu a začal jsem fakt hodně trénovat, tehdy jsem ze 120 zhubl na 95 kilo, to jsem byl fakt extrémně hubený,“ otřásl se Reissinger při této vzpomínce.
Ve 115 kilech se cítí silný, necítí pomyslný batoh na zádech. Kdo si myslí, že těžká váha jsou spalovací kamna na kalorie, není tomu tak. „Musím si jídlo hlídat, asi už pět let mám krabičkovou dietu. Když na měsíc vysadím, mám plus deset kilo. Já se umím dobře najíst, ale neprasím od rána do večera. Jsem otrok svého těla, musím pořád něco dělat,“ netají zápasník, který má svá oblíbená jídla. A samozřejmě také neoblíbená.
„Jsem fanoušek napoletánské kuchyně. Když si chci fakt dát něco dobrého, je tohle jasná volba. Naopak moc nejím mořský plody a ryby. Strašně se mi to líbí, když jsme v Thajsku, nutím ženu, ať si to objedná, rád se na to koukám. Líbí se mi to,“ směje se Reissinger, který jinak nezapře českou klasiku. „Řízek je z českých jídel asi nejoblíbenější. Řízek a kachna, tyhle dvě z českých jídel můžu nejvíc.“
Každé jídlo se musí zapít. I tady má těžká váha jasno. „Pití je jasný, je to plzeň, to je číslo jedna. Když přijdu někam, kde mají speciality z minipivovarů, tak to mi moc nejede. Když mi třeba někdo nabídne skvělé lokání pivo, řeknu díky a objednám si plzeň.“