Bývalý šampion UFC si otevřel restauraci a fanoušci se děsí. Jídlo vypadá odporně, shodují se
09.09.2023
Autor: Miroslav Obluk
Tito Ortiz.FOTO: UFC
Jednou z nejtěžších věcí v životě sportovce může být rozhodnutí, čemu se věnovat po skončení profesionální kariéry. Sportovci po celém světě tráví desítky let budováním sportovní identity. Celý svůj život věnují svým sportovním cílům. Nedá se však sportovat donekonečna. Někteří sportovci tak začínají podnikat ještě v průběhu svých kariér, jiní vše nechávají na poslední chvíli.
Ve světě bojových sportů se spousta válečníků a válečnic vydá na trenérskou dráhu, jiní zakotví v mediálním průmyslu jako analytici, komentátoři. Někteří však přejdou na zcela jiný břeh.
Bývalý šampion UFC Tito Ortiz rozjel hned několik byznysů. V roce 2011 si otevřel tělocvičnu Punishment Training Center, kterou následně spojil s vlastní kolekcí oblečení Punishment. Dále se věnoval profesionálnímu wrestlingu, nakoukl do boxerského ringu a krátce se mihl i na politické scéně.
Nedávno se však odhodlal k ráznému kroku. Za rodnou Kalifornií udělal tlustou čáru a přestěhoval se na Floridu, kde založil nový byznys. Otevřel si restauraci. "Chtěl jsem to udělat už v Kalifornii, v Huntington Beach, ale tam se vám z lidí dělá špatně. Chybí mi rodina, přátelé. Chybí mi máma, chybí mi veškerá podpora, kterou jsem tam měl. Ale tady? Podpora lidí je opravdu úžasná. Jsou tady upřímní lidé. Jejich jižanská pohostinnost je úžasná. Miluji to tady," zářil Američan štěstím na svém Instagramu, kde oznamoval otevření nového podniku Tito's Cantina.
Na svých sociálních sítích pak osmačtyřicetiletý veterán svým fanouškům ukazoval střípky z budování nové restaurace. Lákal je na autentickou mexickou kuchyni. O své restauraci mluvil v superlativech. Když do ní však zavítali první strávníci, nastal zlom.
Nespokojenost a kritika. První negativní recenzi sepsal nespokojený fanoušek na Facebooku. Údajně musel hodinu čekat na usazení, nabídka jídel byla značně omezená, a když už se vychválený pokrm dostal na jeho stůl, téměř se nedal pozřít. "Vím, že jsou noví a že se zlepší, jejich stálé menu vypadalo opravdu dobře, ale neplánování je plánování neúspěchu. Je mi jedno, jestli je to Tito Ortiz. To jídlo bylo otřesné. Navíc jim brzy došlo. Pokud nedokážete naplnit skříně a chladicí boxy jídlem a zásobami, nemáte v restauraci co dělat," zlobil se v recenzi Andrew Goode.
Říká se, že jedna vlaštovka jaro nedělá. Goode však nebyl jediný, kdo z restaurace odcházel znepokojen.
Nespokojené recenze se jen valily. Zlobili se i zkušení pracovníci z oboru. "Pracuji v oboru více než 20 let a nepřestává mě udivovat, jak si lidé, kteří nemají žádné zkušenosti, myslí, že to bude snadné," zlobil se na platformě X americký číšník.
Zastání se bývalý šampion nedočkal ani u novinářů. "Do prde*e, to vypadá odporně," zhrozil se analytik bojových sportů Luke Thomas nad fotkami, které začaly kolovat internetem.
Jak se Ortizovi povede v následujících měsících je otázkou. Již teď je však jisté, že začátek se mu příliš nepovedl.